dilluns, 18 de juny del 2012

El llibre del groc


Ja fa un temps que vam començar amb els colors però de manera sensorial, és a dir, que veiés que hi ha colors diferents, que tenen noms, que els podem trobar a tot arreu, que es poden veure i tocar. Però mai ens haviem dedicat a l'aprenentatge dels colors pròpiament, és a dir, en el reconeixement i associació de cada un.


Un dia li vaig proposar escollir entre dos colors, i el que escollís seria el primer a treballar. Va escollir el groc. Sempre li ha cridat l'atenció aquest color (no sé perquè), així que ens vam posar mans a la obra.




Vam començar amb pintura de dits, que pintés, toqués, escampés, que s'empapés de color groc.
Va començar molt discretament, posant un ditet a dintre del pot. Semblava que li feia com angunia la textura, la sensació...



Però veient que no passava res, es va animar ràpidament, va posar tota la mà a dintre i va començar a escampar la pintura a la fulla, al cartró i perquè la frenava perquè sinó hagués pintat tota la casa!!





Un altre dia vam experimentar amb el groc però d'una altre forma, utilizant pintura témpera en barra.
A mi personalment m'agrada perque no embruta gens, deixa un color molt bonic i no s'ha d'apretar perquè quedi marcat en el full.
Com que la barra és ample la Ona la pot agafar molt bé i fa uns traços de gran recorregut i amb gran seguretat.
Li vaig dibuixar un cercle en un full i ella va anar-lo pintant a la seva manera


M'agrada molt la cara de concentració que posa quan fa les coses...




 Un tercer dia, vam enganxar gomets de color groc en una fulla.
És molt curiós la dificultat d'aquesta activitat ja que requereix molta habilitat i precisió per treure el gomet del paper, agafar-lo cuidadosament i enganxar-lo al full.


 Va estar practicant una estona, en va enganxar uns quants..pocs i ja es va cansar.
Es necessita molta concentració tot i que sembla alguna cosa molt senzilla per nosaltres.


Amb tot això que vam pintar i enganxar, vam fer un llibre. El llibre del groc.


 També vam afegir alguns retalls i paper de cel·lofan perquè.... vegui el món de color GROC!!


Ara si que sap quin és el color groc, per exemple quan li demano d'entre dues coses que agafi la de color groc ho fa bé (la majoria de les vegades, tot s'ha de dir,clar!). He aprofitat per introduir el color blau ja que així compara entre dos colors molt diferents i contrastats.
Estem treballant mitjançant el joc, l'aprenentatge d'aquests colors i ho anirem ampliant amb els altres dos colors primaris que ens falten (el verd i el vermell), però això ja us ho ensenyarem més endavant...que encara estem en procés! jaja

1 comentari:

  1. Tenim una pintora a la familia, ens encanta veure tots els treballs que fa, us em de felicitar, tan a la Ona com a vosaltres. Us queden de conya.
    Mama i avia ESther

    ResponElimina

Deixa el teu comentari