dimecres, 12 de setembre del 2012

Joc d'insertar



Des de fa un temps que amb la Ona estem jugant amb un joc d'insertar peces de formes i colors, el vaig comprar a l'Abacus de Barcelona.
És curiosa l'evolució d'ella. Al principi li costava molt posar les peces dins del pal, per això es dedicava (i divertia més) mirant les peces amb les seves formes i colors o llençant-les per tota l'habitació amb la seva corresponent recollida...

En canvi ara, que potser fa un mes o dos com a molt que el fem servir, és capaç d'entretenir-se mooolta estona posant les peces dins dels pals sense cap problema.
Sempre comencem posant unes quantes peces com ella vol i on ella vol, fent un joc més espontani. Li agrada que estigui per allà aprop, per anar-li dient els colors o les formes de les peces que va col·locant.





Després li preparo unes quantes de la mateixa forma i li demano que posi les que són iguals juntes, toca una estona de joc més dirigit. A vegades li costa una miqueta entendre-ho i  barreja les formes, però deu ni do lo bé que ho fa. Sempre que posa una peça em mira per veure la meva cara. Al principi m'anticipava si veia que anava a col·locar-ho allà on no tocava però ara intento mossegar-me la llengua perquè sigui ella mateixa la que es doni compte o si més no, quan ha acabat fer-li veure quin està bé i quin malament..encara em costa una mica contenir-me.



També estem jugant amb la classificació per colors, és curiosa una cosa tant senzilla com aquesta pot ser tant complicada per a ells...ja que sembla que prioritzen abans la forma que el color, comença classificant els colors i si veu una forma que li crida l'atenció busca la que és igual.



Normalment li poso poquetes peces primer per no atabalar-la amb tantes i segon, perquè així ens assegurem que les col·loca totes. Solen mostrar-se molt contents quan acaben alguna cosa i ho hem de potenciar.
Si després vol seguir li poso unes poquetes més i que faci el que vulgui amb elles i sinó, no insisteixo més i pleguem..
A més, aquest joc ve acompanyat d'unes plantilles que representa que el nen ha de copiar o fer el que hi diu en elles.

Estic segura que li treurem molt de suc!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari