dimarts, 20 de novembre del 2012

Aprenent a trasvassar



Des de fa uns dies, que ens hem llençat a provar a fer trasvassaments amb aigua. És una activitat relacionada amb la vida pràctica. Pot semblar una acció simple i senzilla per a nosaltres, que al llarg del dia ho fem constantment, gairebé sense adonar-nos i amb molta precisió.
Però està clar que pels petits no és bufar i fer ampolles, és una acció que a partir de la pràctica se n'apren, és millora i s'aconsegueix l'objectiu, que no és una altra cosa que posar líquid dins d'un recipient.

Tenim gerres i pots diferents que hem utilitzat per posar aigua a dintre....òbviament ha anat més a fora que a dintre. És tot un aprenentatge on no només es necessària la coordinació òculo manual,, sinó que també es treballa la força, la precisió del moviment al avocar el líquid, calcular el temps suficient perquè no ens passem amb l'aigua.



Al principi hem provat de passar aigua d'un gerra a un pot i a l'inrevés. Com que la obertura de la gerra era molt ample, ha sigut bastant fàcil.
Ara bé, quan hem practicat amb gotets petits, la cosa s'ha complicat, anava més a fora que a dintre (fins i tot per veure millor l'aigua, li hem posat colorant alimentari perquè destaqués)

Però no passa res, després amb el drap hem anat secant i netejant tot el merder...

Primeres experiències, primeres reaccions, primers resultats....d'això es tracta: fer, experimentar, jugar, aprendre, gaudir,....sinó res no val la pena....i si el terra es mulla....doncs, s'aixuga!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari