dijous, 31 de maig del 2012

Capsa sensorial: Arròs amb ossets

És una activitat totalment sensorial, on es treballa el tacte, el gust de tocar, sentir amb les mans, gaudir del moment i de les sensacions i si a més, es poden trobar coses amagades, molt millor.

Nosaltres vam començar amb una capsa amb arròs blanc.
 

 L'Ona estava encantada des del primer moment a tocar-lo,agafar-lo, notar com passava entre els dits, llençar-lo a dins, a fóra i al terra, escoltar el soroll al remenar-lo amb les mans, notar que era fred i que inclús feia oloreta,....es va entretindre molta estona.


 Fins i tot, estava disposadaa recollir tots els granets que hi havia pel terra! Gràcies guapa!!


Després vam posar l'arròs a una altre capsa una mica més petita i a dintre vam amagar uns ossets petits de diversos colors.


I apa, a remenar. A veure si els trobem!! Per a ells és dificil buscar una cosa que està amagada i no veuen perquè pensen que realment no hi ha res a dins.


Per això l'anava animant a buscar, dient-li el nom del colors, ja que els estem començant a discriminar.


I al final, els vam trobar tots!! Si n'haguessin hagut més, també els haguessim buscat, perqùe tenia ganes de seguir una estona més. No et preocupis Ona, un altre dia més!!



divendres, 25 de maig del 2012

Fem colors??

Hem estat provant amb els colors.
Experimentant, tocant, observant els canvis, creant colors nous...Tota una experiència sensorial molt divertida, màgica que ens serveix per anar introduint poc a poc el reconeixement i discriminació dels colors.

Per començar necessitem:
- Gomina o gel pel cabell
- Colorants alimentaris (es poden trobar als supermercats més habituals)
- 3 gots (nosaltres hem utilizat de plàstic transparent)
- 3 culleres (una per cada got)
- 1 bossa d'autocierre (millor transparent)


Es posa una mica de gomina a cada un dels gots. Unes gotetes de colorant a cada un dels gots.


I a remenar!! És important utilizar culleres diferents perquè no s'alteri el color que volem aconseguir.
La Ona s'ofereix voluntària per remenar. Li encanta donar voltes amb la cullera (tot i que aquest cop, el got no feia soroll! ), però si ràpidament canvia de color i i a ella també la cara la canvia al moment al veure com es tenyeix tot el gel.


El resultat és inmediat i evident. Tenim 3 colors: vermell, groc i blau. Uau!! Màgia!!


Amb l'ajuda de la cullera, posem els colors dintre de la bossa, procurant que no es toquin entre ells.


Ens assegurem que la bossa quedi ben tancada i ara ja deixem que experimentin.
Com que és gel, ràpidament al apretar-lo i remenant-lo es va barrejant, per tant, comencen a aparèixer altres colors nous.


La curiositat augmenta! Com pot ser?? Si només hi havia 3 colors!!! Doncs, si, màgia!! Això és lo divertit!! a més, la textura és super agradable. La Ona està encantada amb la bossa, li dóna voltes, se'l apropa se l'allunya. Què divertit!!



Però l'experiment no s'acaba aquí!!
Ens sobra una mica dels 3 colors primaris als gots, així que ara amb bosses petites intentem aconseguir els colors de l'arc de sant martí. Queda tant bonic!!


Evidentment, la Ona es mostra encara més encuriosida. Va agafant cada una de les bosses, mira els colors, toca, apreta la bossa. Quina Passada!!
A més, comencem a relacionar-ho amb un dels contes favorits de la Ona. El camaleó Arc de Sant Martí de Yosuke Yonezu. El posem a sobre de la taula i anem buscant els colors que apareixen amb els que nosaltres tenim. Són els mateixos!! Èxit assegurat!!  Juguem a ser camaleons com el Leo??



I perquè pugui veure, tocar els colors sempre que vulgui els penjem a la finestra.
Això també li ha cridat molt l'atenció. Està tota l'estona apropant-se i a més, a la seva manera em demana que li digui el nom de cada color quan el toca.
Ha sigut una activitat molt interessant, que li ha agradat molt i que estic segura podrem aprofitar per fer moltes altres coses.



Sorteig SnapClic










El blog de El Taller Pisimun ha creat una empresa per ver enviaments de snaps. Tot i que hi ha vàries empreses que també ofereixen aquest servei, l'interessant d'aquest projecte és que al ser d'aquí els gastos d'enviament són molt menors.

Per arrancar amb èxit, ha posat en marxa un sorteig on el premi és un kit de 100 snaps més l'snap plier o 200 snpas si ja tens l'alicate. Qui vulgui s'hi pot apuntar clicant Aquí que hi temps fins el dia 14 de Juny.

Jo fa poc que els vaig descobrir i reconec que són addictius perquè són molt fàcils d'utiliztar, són més segurs que els metàl·lics i a més, al ser de colors queden molt més divertits.

Molta sort amb aquest nou projecte que segur que anirà molt bé i segurament farem més d'una comanda!!!

dijous, 24 de maig del 2012

Juguem amb gelatina


Últimament algunes de les activiats que fem a casa són sensorials.
Toquem, olorem, sentim, veiem...
Aquest cop li ha tocat el torn a la gelatina. És algo nou per la Ona, no n'havia vist mai, ni menjat ni tocat. Però sempre hi ha una primera vegada. Així que ens posem "manos a la obra"!!

Ella sola obre les tapes, ho fa amb molta precisió. És molt interessant veure com ha millorat fent la pinça amb els dits, com estira amb fermesa la tapa. Ja no hi ha res que se li resisteixi!!



És curiós com se n'adona que allò és nou per a ella, perquè a la mínima ocasió posa el dit a dintre per saber què és aquella cosa vermella i que té un color tant brillant!



Va apretant amb les mans i s'adona que fa soroll, així que apreta l'envás sense parar. Sempre troba una part sonora a les coses que passen per les seves mans (Ai!, que també serà artista com el seu aita!!!).
Després li toca el torn a picar, picant fort aconsegueix treure la gelatina de dintre. Si, li agrada!! A més, l'habitació comença a fer una oloreta ben dolça, mmmm




 Un cop tenim les gelatines desmotllades, passem a l'acció!! TOCAR!!
Al principi no li fa massa gràcia... textura freda, que rellisca i es mou molt,...no les té totes. Primer toca amb un dit, després l'enfonsa a dintre i després ja va agafant més confiança i s'anima a destrossar-la, tocar-la i experimentar!



Ara si que s'ho està passant bé! Les dues mans sobre la massa, remenant sense parar, picant a sobre i esquitxant,...però no consegueixo que la tasti!!


















Per acabar amb l'experiència, pintem amb la gelatina. En posem una mica sobre un full (millor blanc), i apa! A pintar!! Queda un efecte molt curiós perquè com que la gelatina porta color, quan s'evapora l'aigua que porta i s'asseca, el paper queda tenyit.


Ens ha agradat molt aquesta activitat, sobretot a la Ona, així que segur que repetirem un altre dia. Amb nous sabors, colors i olors o barrejant diferents colors per veure com queda la mezcla. I a més, els materials són molt fàcils de trobar o fer.

dilluns, 21 de maig del 2012

Motxilla Manduca




Farà unes setmanes Inma del blog Para mi peque con Amor, va fer un sorteig d'una motxilla portabebés que havia cosit ella (és una manduca per que la porti un nen).
Nosaltres ens vam apuntar com molta altra gent, i vam tenir la gran sort que ens va tocar!!
Sincerament ens va fer molta il·lusió, pequè està fet per una mare que fa moltes coses per i amb el seu fill. És un blog que a mi  m'inspira molt i m'agrada seguir perquè tot ho fa amb molt d'amor i té unes idees increïbles.

Avui doncs, hem anat a buscar el paquet a correus, teniem moltes ganes de rebre'l i em tornat ràpid per veure que hi havia a dintre!! Quina emoció!!!!

 Al arribar a casa, us podeu imaginar, corrents al menjador per obrir el paquet!!!. La Ona està feta una experta obrint paquets, així que amb la seva delicadesa habitual, ejem, ejem!! ha trencat els papers. Es notava que tenia ganes de veure què hi havia dintre (i no era la única, jo també ...bé, i la Llufa (la nostra gata)!! 


Mare mevaaaa!!! A dintre la capsa hi havia moltes coses!!! Inma, ostres!! no calia de veritat!! Ha sigut una gran sorpresa!!



Us ensenyem què hi havia:.......trtrtrtrtrtr (redobles!!)
- La motxilla!!....Oi que és bonica?? està super ben feta i la tela és molt molt maca. Inma ets una experta, suposo que ja t'ho hauran dit, però em sembla que hauries de patentar la idea perquè és clavadeta a la de veritat


- Una bosseta!!! De color blau turquesa amb uns detalls de cercles. Per guardar la motxilla a dintre o també per portar penjada. T'ha quedat preciosa i la combinació de colors, superxula!



- Un gall d'indi de colors!! Una activitat per associar els colors de les plumes i per treballar la motricitat fina. ideal!! La Ona el primer que ha fet ha sigut treure totes les pinces (això ho té controlat!!) però encara no sap posar-les, així que em demanava ajuda per posar-les. És una activitat que ens anirà ideal per fer pressió amb els dits i per conèixer colors. Gràcies!!



- Els colors secundaris!!. Una altra activitat per associar colors, aquest cop es tracta de posar unes boles (per cert, superdivertides amb els seus ullets!!) dins del forat corresponent. A la Ona li han fet molta gràcia, no parava de saccsejar les boletes perquè els ulls feien soroll.



- Les perles Montessori!!! Les famoses perles Montessori, quina gràcia!! Per associar les perles amb els números, això serà per més endavant, quan sigui una miqueta més gran


Després de veure tot el què hi havia a dintre i meravellar-nos i provar-ho tot, hem anat a buscar la Uxue (la nina de la Ona) i li hem posat la motxilla.


Us podeu imaginar la situació!! Passejant per tota la casa, amunt i avall amb la seva nova motxilla i la nina a dintre, quina gràcia!! Li anava tocant el cap, mirant-la, rient. Anava encantada i no hi havia manera de treure-li!!


A la Ona li ha encantat i a nosaltres també!!
Des de aquí Inma, et volem agraïr tot el que ens has fet arribar, estem super agraïts i em repeteixo, no calia!! així que moltíiiiiisimes gràcies de tot cor!!
Ens hem sentit molt afortunats de que ens toqués aquest sorteig tant magnífic però per altra banda ens quedem una mica tocats perquè no sabem de quina manera agrair-t'ho.
De moment, una de les coses que si podem fer és donar-te les gràcies i enviar-vos a tots 3 un petó moooolt fort de part nostre!!

Ona, Jon i Estel

diumenge, 20 de maig del 2012

Capsa de roba

Tenim un fruiter/verduler a fóra al balcó que necessitava una mica de decoració. 
Estava massa pelat.Massa alumini i quedava una mica fred i apagat.
Així que he posat una capsa de roba a cada una de les baldes.



Les capses són molt fàcils de fer i es poden adaptar a totes les mides que poguem necessitar.
Les meves tenen una base molt gran i poca altura. En funció de les mides s'ha d'adaptar el patró.
Aquesta medeix 33x30x9cm i queda així.


L'he fet amb paper quadriculat per assegurar-me que les línies coincidien i després la roba quadrés. Un cop marcades les mesures, s'afegeix 1cm per tot el voltant, que serà el que farem servir pel "dobladillo".


1) Marquem i tallem les teles. Necesitarem 2 teles (la interior i l'exterior)
   Nota: Les capses porten guata o relleno per donar més consistència a la capsa, però jo no n'he posat perquè no la necessitava. Si en portés, es tallaria la guata donant la forma del patró i s'ajuntaria amb la tela que quedaria a l'interior de la capsa.
Aquí les 2 teles ja estan tallades.



2) S'ajunten les cantonades, la part de la tela del dret a de quedar a dintre.
   Nota:   Si tinguessim la guata, al doblegar les cantonades la guata quedaria per fóra, a la vista.


3) Es cusen les 4 cantonades.
   Nota: Si hi ha guata també es cus amb la tela.



4) Es repeteix el mateix amb l'altre tela. S'agafa amb agulles les 4 cantonades, quedant el dret de la roba a dintre.


5) Es cusen a màquina les cantonades.



6) Un cop totes les cantonades cosides, s'ajunten les 2 teles ( la cara bona o exterior mirant-se). S'ha de fer coincidir les costures de les 4 bandes.
   Nota: Si  s'ha utilitzat guata, quedaria a fóra de la tela que quedaria dintre de la capsa, és a dir, en aquest cas la guata aniria cosida a la tela grogosa, quedant a la part més externa  S'enten??



7) Es posen agulles a tot el voltant superior de les teles, tenint la precaució d'obrir / separar tant de dintre com de fóra la roba de les costures que hem fet anteriorment, perquè així quedarà més polit i menys groixut al cosir.


8)  Es cus tot el superior, deixant 1cm de marge, que ja estava calculat al patró. S'ha de deixar uns 7-8cm sense cosir (perquè després s'haurà de donar la volta a la roba i és l'espai que es necessita perquè passi la tela sense problemes)



9) Donem la volta a la roba (ara ja estàn les dues teles del dret) i tornem a cosir la part de dalt, el més arran posible i anant en compte a l'hora de passar pel troç de tela que no haviem cosit anteriorment perquè el "dobladillo" d'aquest troç de roba quedi ben posat.



Aquest és el resultat! Fàcil, no?



Si s'ha posat guata queden més rígides, estables.
Queden super bé com a decoració tant a les habitacions com al menjador.
Segur que en faré més. Però més altes i més petites.

De moment aquestes són les que he posat al fruiter. Pá que no se me queje! Ale! A otra cosa mariposa!!
Per cert, ja li estic donant sortida a aquesta tela de flors de Ikea, al principi m'agradava molt, però últimament m'estava cansant una mica el seu estampat i no sabia per on utilitzar-lo. Però...Ja no me'n queda!!  Ufff!


dissabte, 19 de maig del 2012

Posem pompons

Una activitat  ràpida, ben senzilla.
Posar un pompó a cada un dels forats d'una ouera.
Hem posat 12 pompons de diferents colors en un recipient i la Ona els havia de col·locar. Cada un en el seu lloc corresponent.


Ho ha fet molt bé i ràpid, encara que de tant en quant haviem de vigilar que els pompons no acabessin a la boca.


Encara no, però quan sàpiga els colors, se li poden dir els noms i ella buscar-los i posar-los;  utilitzar la pinça metàl·lica, o posar nosaltres 6 a la fila de sobre i ella posar els seus a la fila de abaix, seguint el mateix ordre,...hi ha moltes opcions...tot i que nosaltres ens quedem amb la que hem fet, les altres més endavant les provarem, segur!