divendres, 18 de gener del 2013

Practiquem amb les pinces metàliques



Des de fa uns mesets que ja hem començat a fer servir les pinces metàl·liques.
La primera vegada li va costar una mica fer-les servir, tenia problemes en coordinar el moviment d'obrir i tancar i fer la pressió adequada, com que li costava doncs no "se les mirava massa".
De tant en quant les agafava per agafar els menjars de plàstic de la cuineta però encara no tenia massa èxit, se li escapaven o se li queien...frustració al canto..

Però un dia, tot emocionada va venir amb un pompó agafat i sense caure-se'li.
Així que em vam ajuntar uns quants i va estar practicant una estoneta, a mi em va encantar el progrés i veure-la a ella tant contenta portant pompons d'una banda a l'altre sense que se li caigués cap!





Inclús ara és capaç d'agafar qualsevol cosa (que sigui del tamany adequat,clar) sense problemes..

M'agrada el veure com ella mateixa és qui s'ha anat auto regulant en aquest procés, ho ha anat intentant  (potser de manera inconscient), ha sigut perseverant i al final ho ha aconseguit. Són com aquests petits reptes que no pots deixar de banda fins que  ho fas bé.

Suposo que així son els nens petits, parteixen de zero i segurament ells són els que perceben quan estan preparats per fer les coses. Són ells els que marquen i ens marquen el ritme...nosaltres només hem de respectar el seu ritme, el seu temps, acompanyar-los en tots els nous aprenentatges i assoliments, gaudir amb ells de tots els èxits i aprendre dels fracassos...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari