divendres, 15 de febrer del 2013

Continuem classificant colors...


Fa temps vaig veure aquesta activitat i em va semblar que era una bona idea, senzilla i a més, fent servir material reciclat.
L'objectiu és ben simple: classificar per colors els palets i les plomes.



Vam tallar tubs de paper de vàter per la meitat i cadascú el vam pintar d'un color diferent. Un cop sec els vam enganxar en una base de cartró.

En un inici, es tractava d'anar insertant els palets i les plomes en el forat corresponent. Aprofitem per treballar els colors, la motricitat fina, la coordinació òcul-manual, la concentració i l'atenció.
També podem veure les diferències dels materials:les plomes són suaus,fan pessigolles i els palets són rigids, durs i si els piquem entre ells fem soroll...



Però després, vaig aprofitar per associar-ho amb els números. És a dir, a cada color hi vam posar diferents quantitats de plomes i pals, intentant que no es repetissin. D'aquesta manera, un cop posats tots els podíem contar i posar a sota el número corresponent.




Està clar, que la Ona no sap la correspondència entre el símbol numèric i el seu valor/quantitat, però de manera lúdica i "sensorial" ho anem introduint.

2 comentaris:

  1. Una activitat genial!
    Gràcies per compartir-la.
    Bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res!, és molt fàcil de fer..només guardar rotllos de paper de vàter o de cuina i llestos!!
      Bon inici de setmana!

      Elimina

Deixa el teu comentari